Scenaristika i domaci film na SFeraKonu 2015

landoafarcadia_head-620x350Filmski program na SFeraKonu svake je godine bogat i neobican, a vec i svi vrapci na grani znaju koliko smo slabi na domaca SF izdanja sedme umjetnosti.

U petak cemo predstaviti novi SFerin s filmom povezani projekt – SFerin scenaristicki inkubator.  SFera je 2013. godine prijavila, a HAVC u 2014. podržao, scenaristicku radionicu koju je vodila iskusna scenaristica Irena Krcelic koja iza sebe ima niz ostvarenih projekata i to, što je SFeri najbitnije, upravo u žanru. (Tko nije cuo za Laboratorij na kraju svemira, sram ga bilo!) Irenino cete ime, inace, pronaci i u jednoj od ranih SFeraKonskih zbirki.

Radionica je bila izuzetno uspješna – dva su projekta s radionice dobila potporu HAVC-a za razvoj scenarija, a jedna je serija osvojila srca svih polaznika. O cemu se tocno radi, saznajte na panelu u petak navecer.

Za one koji bi se pak rado i sami okušali u pisanju scenarija odmah i sad, u nedjelju popodne prekaljeni scenarist i poznati domaci fantasy autor Vanja Spirin vodi kratku scenaristicku radionicu.

Uvijek je super vidjeti kako žanr biva prvi u necemu, pa nas je tako oduševila i prva hrvatska web serija koja je, naravno, žanrovska. Rijec je o fantasy avanturi Land of Arcadia koju ce autori predstaviti na SFeraKonu u subotu u 18:30. Prvu epizodu pogledajte ovdje, kako biste znali kojim pitanjima rešetati autore!

Comments

comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.