Scenaristika i domaci film na SFeraKonu 2015

landoafarcadia_head-620x350Filmski program na SFeraKonu svake je godine bogat i neobican, a vec i svi vrapci na grani znaju koliko smo slabi na domaca SF izdanja sedme umjetnosti.

U petak cemo predstaviti novi SFerin s filmom povezani projekt – SFerin scenaristicki inkubator.  SFera je 2013. godine prijavila, a HAVC u 2014. podržao, scenaristicku radionicu koju je vodila iskusna scenaristica Irena Krcelic koja iza sebe ima niz ostvarenih projekata i to, što je SFeri najbitnije, upravo u žanru. (Tko nije cuo za Laboratorij na kraju svemira, sram ga bilo!) Irenino cete ime, inace, pronaci i u jednoj od ranih SFeraKonskih zbirki.

Radionica je bila izuzetno uspješna – dva su projekta s radionice dobila potporu HAVC-a za razvoj scenarija, a jedna je serija osvojila srca svih polaznika. O cemu se tocno radi, saznajte na panelu u petak navecer.

Za one koji bi se pak rado i sami okušali u pisanju scenarija odmah i sad, u nedjelju popodne prekaljeni scenarist i poznati domaci fantasy autor Vanja Spirin vodi kratku scenaristicku radionicu.

Uvijek je super vidjeti kako žanr biva prvi u necemu, pa nas je tako oduševila i prva hrvatska web serija koja je, naravno, žanrovska. Rijec je o fantasy avanturi Land of Arcadia koju ce autori predstaviti na SFeraKonu u subotu u 18:30. Prvu epizodu pogledajte ovdje, kako biste znali kojim pitanjima rešetati autore!

Comments

comments

About Mihaela Marija Perkovic

Mihaela Marija Perkovic was GUFF laureate 2013 and is now the European GUFF Adminstrator. She is also a writer. And Mum. PR wizard. Journalist. Translator. Clutz. Copywriter. SF fan. Writing workshops aficionado. SFera member. Conrunner. Lousy photographer.
This entry was posted in Authors, Conventions, Croatia, Film, Rantalica, Scriptwriting, SF fandom, SFera, SFeraKon, Writing and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply