LIburnicon GUFF aukcija

k8484345Zanima vas kako pišu australski pisci? Kako izgleda bilten Worlcona? Kakvog je okusa australska cokolada? Kako do dobre knjige za par kuna? Pripremite sitan novac i do?ite u subotu, 30. kolovoza, u 22:30 na GUFF aukciju na Liburniconu (Lavanda 3).

Otkako je prije godinu dana GUFF aukcija doživjela hrvatsku premijeru upravo na Liburniconu, postala je izuzetno popularno doga?anje na svim hrvatskim SF konvencijama, a Mirko Karas, koji je inace (fantasticno!) vodi, bio je toliko uspješan u vo?enju aukcije na Shamrokonu prošli vikenda da su ga zadržali u Irskoj! Te stoga na žalost ne može biti s nama veceras! Zamijenit ce ga Mihaela Marija Perkovic i Gillian Polack. Koliko mogu.

I zato ce Liburnicon biti jedina hrvatska konvencija na kojoj ce trenutna GUFF delegatkinja, australska spisateljica, povjesnicarka, profesorica i fanica, Gillian Polack, koja je na Worldoconu bila jedan od prezentatora najprestižnije žanrovske nagrade, Huga, sudjelovati u GUFF aukciji.

Fanovske aukcije u Velikoj Britaniji, SAD-u, Australiji i Novom Zelandu uobicajen nacin prikupljanja sredstava za fanovske fondove i incijative, a GUFF je fond pomocu kojih australski fanovi putuju u Europi, a europski u Australiju. Mihaela Marija Perkovic tako je 2013. provela šest tjedana u Australiji, a Gillian Polack je vec druga Australka koja je u svoje GUFF putovanje uvrstila Hrvatsku! (Tko pogodi tko je bila prva i na kojem se konu pojavila – neka dodje tijekom Liburnicona reci Mihaeli i dobit ce nagradu! First come, first served!)

Na fanovskoj aukciji možete sudjelovati kao kupac, ali i kao prodavatelj! Primamo žanrovske knjige, filmove, kostime, potpisane price, slike, crteže i stripove, bookmarkove, stvari koje su izradili poznati ili manje poznati autori, hranu iz svemira, hranu za svemir i još koješta. Ukratko sve cega se želite ili morate riješiti, a želite da završi kod nekog tko ce te cudne SF stvari voljeti jednako kao i vi.

Svi koji žele sudjelovati kao prodavatelji mogu donijeti stvari u subotu, 10 minuta prije pocetka aukcije te predati Mihaeli i Gillian. Ako ih zele nazad ne prodaju li se, potrebno je popuniti formular koji ce biti tamo.

Odlucite li sudjelovati u aukciji kao kupac, kupljene stvari placate odmah nakon kupnje pojedine stvari, stoga vas molimo da pripremite sitni novac!

Dobro nam došli! 🙂

Comments

comments

About Mihaela Marija Perkovic

Mihaela Marija Perkovic was GUFF laureate 2013 and is now the European GUFF Adminstrator. She is also a writer. And Mum. PR wizard. Journalist. Translator. Clutz. Copywriter. SF fan. Writing workshops aficionado. SFera member. Conrunner. Lousy photographer.
This entry was posted in Australia, Conventions, FanFundery, GUFF, Rantalica, SF fandom, Travel. Bookmark the permalink.

Leave a Reply