GUFF aukcija: SF dragocjenosti u dobre ruke!

Knjige za par kuna, rezanci iz svemira, glazba iz Star Warsa, potpisani romani i cudne australske cokolade samo su dio onoga što cete za male novce i uz puno zabave moci kupiti na fanovskoj aukciji za GUFF u subotu, 11. listopada u 21:30, na ovogodišnjem Rikonu.

MIrko Karas vodi aukciju na Liburniconu 2013. Foto Cheryl Morgan.

Šesnaesti po redu Rikon ce se održati 11. i 12. listopada, na Filozofskom fakultetu u Rijeci, a novce za fond kojim se financira razmjena SF fanova izmedju Australije i Europe skupljamo preko aukcije na kojoj ce biti ponudjen niz zanimljivih stvari. Što vas sve ceka na Rikonu možete procitati ovdje, a satnici se možete nadati na službenim stranicama!

Tradicija fanovskih aukcija polako se gradi i u domacem fandomu dok je u Velikoj Britaniji, SAD-u, Australiji i Novom Zelandu to vec uobicajen nacin prikupljanja sredstava za fanovske fondove i incijative. Oni ce vam prvi reci da uspjeh, popularnost i zabavnost svake pojedine aukcije ovisi o tome tko ih vodi. Fanovsku aukciju za GUFF na Rikonu vodi predsjednik SFere Mirko Karas, cija je mracna tajna da je fuširao po Savskim brodicama u ranim danima lokalnog stand-upa.

Na fanovskoj aukciji možete sudjelovati kao kupac, ali i kao prodavatelj! Primamo žanrovske knjige, filmove, kostime, potpisane price, slike, crteže i stripove, bookmarkove, stvari koje su izradili poznati ili manje poznati autori, hranu iz svemira, hranu za svemir i još koješta. Svako toliko nagovorimo nekoga od ubercool autora da ponudi tukerizaciju odnosno šansu da se imenom i prezimenom pojavite kao lik u romanu ili pri?i omiljenog vam autora. No da biste saznali u kojem romanu možete “kupiti” nastup, morat cete doci na aukciju!

Svi koji žele sudjelovati kao prodavatelji mogu downloadati formular te ga popunjenog, zajedno sa stvarima donijeti u subotu, do 18:30 na desk ili meni osobno. Uvijek me mozete pokusati maltretirati na 0912501561 tijekom kona. Za zaboravne i spetljane bit ?e nešto isprintanih formulara na samom desku.

Odlucite li sudjelovati u aukciji kao kupac, kupljene stvari placate odmah nakon kupnje pojedine stvari, stoga vas molimo da pripremite sitni novac!

Comments

comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.