GUFF aukcija: SF dragocjenosti u dobre ruke!

Knjige za par kuna, rezanci iz svemira, glazba iz Star Warsa, potpisani romani i cudne australske cokolade samo su dio onoga što cete za male novce i uz puno zabave moci kupiti na fanovskoj aukciji za GUFF u subotu, 11. listopada u 21:30, na ovogodišnjem Rikonu.

MIrko Karas vodi aukciju na Liburniconu 2013. Foto Cheryl Morgan.

Šesnaesti po redu Rikon ce se održati 11. i 12. listopada, na Filozofskom fakultetu u Rijeci, a novce za fond kojim se financira razmjena SF fanova izmedju Australije i Europe skupljamo preko aukcije na kojoj ce biti ponudjen niz zanimljivih stvari. Što vas sve ceka na Rikonu možete procitati ovdje, a satnici se možete nadati na službenim stranicama!

Tradicija fanovskih aukcija polako se gradi i u domacem fandomu dok je u Velikoj Britaniji, SAD-u, Australiji i Novom Zelandu to vec uobicajen nacin prikupljanja sredstava za fanovske fondove i incijative. Oni ce vam prvi reci da uspjeh, popularnost i zabavnost svake pojedine aukcije ovisi o tome tko ih vodi. Fanovsku aukciju za GUFF na Rikonu vodi predsjednik SFere Mirko Karas, cija je mracna tajna da je fuširao po Savskim brodicama u ranim danima lokalnog stand-upa.

Na fanovskoj aukciji možete sudjelovati kao kupac, ali i kao prodavatelj! Primamo žanrovske knjige, filmove, kostime, potpisane price, slike, crteže i stripove, bookmarkove, stvari koje su izradili poznati ili manje poznati autori, hranu iz svemira, hranu za svemir i još koješta. Svako toliko nagovorimo nekoga od ubercool autora da ponudi tukerizaciju odnosno šansu da se imenom i prezimenom pojavite kao lik u romanu ili pri?i omiljenog vam autora. No da biste saznali u kojem romanu možete “kupiti” nastup, morat cete doci na aukciju!

Svi koji žele sudjelovati kao prodavatelji mogu downloadati formular te ga popunjenog, zajedno sa stvarima donijeti u subotu, do 18:30 na desk ili meni osobno. Uvijek me mozete pokusati maltretirati na 0912501561 tijekom kona. Za zaboravne i spetljane bit ?e nešto isprintanih formulara na samom desku.

Odlucite li sudjelovati u aukciji kao kupac, kupljene stvari placate odmah nakon kupnje pojedine stvari, stoga vas molimo da pripremite sitni novac!

Comments

comments

About Mihaela Marija Perkovic

Mihaela Marija Perkovic was GUFF laureate 2013 and is now the European GUFF Adminstrator. She is also a writer. And Mum. PR wizard. Journalist. Translator. Clutz. Copywriter. SF fan. Writing workshops aficionado. SFera member. Conrunner. Lousy photographer.
This entry was posted in Rantalica. Bookmark the permalink.

Leave a Reply